Unna dig städfirma som singel

Posted by on


Att vara singel kan ibland kännas lite jobbigt. Du måste ta hand om allting själv: städa, diska, betala räknar, planera semestern och fixa problem. Förutom att du går ensam till partyn och andra sociala tillställningar. Att en barnfamilj anlitar städfirma är ju någorlunda ok, men kan även du som singel unna dig det? Ja, naturligtvis! Ge dig själv lite guldkant i vardagen och låt en städfirma ta hand om bostaden åt dig.

Livet som singel

Det finns både för- och nackdelar med att vara singel. Du är fri, kan göra vad du vill, flytta utomlands, äta glass till frukost trots att du är 35 år och kolla på serier en lördag då solen skiner. Samtidigt vill de flesta av oss leva tillsammans med en annan person. I alla fall ha en partner i livet att luta sig mot. Slippa ta hand om allt praktiskt själv hela tiden. Tänk att få komma hem till bostaden och det är rent. Inte för att du har tagit fram dammsugaren och golvmoppen, utan för att någon annan har gjort det.

Unna dig städning

Du måste inte ha barn för att få anlita städhjälp. Det är ok att som singel låta någon annan ta hand om kaklet i badrummet, dammet i hörnen och pastafläckarna i köket. Även om du egentligen har tid att göra det på lördag förmiddag. Du får rent av anlita en städfirma en gång i veckan, trots att du bara är hemma och myser hela lördagen och gullar med din katt. Eller för att få tid att verkligen umgås med vänner, träna eller bygga upp ett företag.

Städfirma och plånboken

En orsak till att många undviker att anlita städfirma är naturligtvis att de måste betala för det. Men med rätt tänk och planering blir det plånboksvänligt. Du gör ju också RUT-avdrag, vilket medför att du sparar tusenlappar om året. Samtidigt som du ger folk jobb. När du ska anlita städning kan det vara smart att tänka igenom vad du behöver och naturligtvis vad du har råd med. Börja med att fråga dig vad du verkligen inte gillar eller behöver. Är det att putsa fönster? Behöva städa över huvud taget eller är det att hålla rent i badrummet? Eller har du problem med astma och allergier? Börja med att låta en städfirma komma och göra en grovstädning eller putsa fönstren. Det är viktigt att du känner dig nöjd med arbetet. I annat fall hör du av dig till städfirman. Du kan välja mellan regelbunden städning, som var eller varannan vecka, eller städning vid enstaka tillfällen. En rejäl genomstädning en gång i halvåret eller i månaden kan också göra underverk. Särskilt om du har hund eller katt, eller lider av astma och allergier. Glöm inte bort: även singlar behöver lite extra omsorg och att någon städar åt dem ibland.