Förbered inför din flyttstäd

Posted by on


Har du bokat in en flyttstädning för städning av din bostad? Se pris för flyttstäd. Då har du gjort ett mycket bra val. Att ta hjälp av en kompetent städfirma är A och O för att flytten ska gå så snabbt och smidigt som möjligt. Visst kan du städa din bostad själv, men många underskattar det hårda arbete som faktiskt krävs. För att din flyttstädning ska bli så bra som möjligt är det viktigt att du även förbereder din bostad på bästa sätt. Ett vanligt misstag är att bara lämna över nycklarna till städfirman och sedan hoppas på det bästa, men du behöver faktiskt ha ett finger med i spelet för att få ett bra resultat som du kan vara stolt över. Visst är det städfirman som kommer utföra själva städningen, men som kund kan du fortfarande underlätta en hel del.

Bästa tipsen för en smidigare flyttstädning

  1. Töm bostaden

En flyttstädning är utformad för att genomföras i en bostad som är helt tom – lägenhet, villa eller sommarstuga har ingen betydelse. Genom att tömma bostaden blir det betydligt enklare för flyttfirman att göra ett bra jobb, eftersom det helt enkelt inte finns några kartonger eller möbler i vägen. Skulle det vara så att du inte hinner tömma den helt och hållet är det bäst att samla alla kartonger i ett och samma rum, t.ex. ett av sovrummen.

  1. Markera känsliga ytor

Även om du har möjlighet att befinna dig på plats och visa städfirman vilka ytor de ska vara extra försiktiga med kan du också markera ut dessa med en post-it-lapp. Detta är extra viktigt om det är ytor som är känsliga för rengöringsmedel eller om vissa material inte tål väta och fukt. På så sätt underlättar du för städpersonalen som annars kan ha väldigt mycket att behöva ha koll på.

  1. Informera om husdjur

Dina husdjur ska naturligtvis inte befinna sig i bostaden under tiden för städningen, men det kan vara bra att informera städfirman om att husdjur har funnits på platsen i samband med bokning. Det beror helt enkelt på att pälsdjur kan orsaka allergi. Genom att ge städfirman informationen säkerställer du att du får rätt bemanning på en gång och att städningen inte behöver avbrytas eller dra ut på tiden på grund av personalbyte.

  1. Lämna kontaktuppgifter

Det är inte bara städfirman som ska ha ditt telefonnummer, utan även personalen som befinner sig på plats. Detta är viktigt för att de ska kunna kontakta dig om det är något som inträffar under städningens gång eller när det börjar bli dags för besiktning. Besiktningen sker alltid med både städpersonal och kund närvarande.